Info

Architectuur

Het complex is ontworpen door Hugo Torrico Camacho, een Spaanse architect en landschapsarchitect met een erkende carrière in luxe gebouwen met een specifieke smaak voor materialen.
 
Lomas del Marques lijkt op een typisch Andalusisch, witgekalkt bergdorp, zogenaamde "pueblo blanco". Met extra aandacht voor plaatselijke bomen en planten in de tuin om de verbinding met de lokale omgeving te versterken.


Tuin & Zwembaden

Het complex beschikt over grote aangelegde en kleurrijke tuinen, mooi passend bij de totale Andalusische stijl van het hele gebied. Natuurlijke watervallen en kleine vijvers harmonieus geïntegreerd in de oorspronkelijke stenen uit de kleine heuvels. Het geeft je een aangenam gevoel van een wandeling in de natuur. De kleurrijke verscheidenheid van bloemen brengen extra levendigheid in de grote groene gebieden en rond de diverse kleine paden in het complex. 

Overal in de tuin, kan men genieten van een panoramisch uitzicht op zowel de Middellandse Zee, de bergen, Gibraltar of de nabijgelegen golfbaan. 

Daarnaast zal een wandeling door de tuinen u leiden naar een van de twee buitenzwembaden, waarvan een met een chiringuito aan het zwembad, de andere met een prachtig uitzicht over de golfbaan, Gibraltar en de zee.

Fitness

Gasten van Lomas del Marques hebben de mogelijkheid om te genieten van een goede training in de fitnesszaal.  
Op 3 minuten van het complex vind je een "driving range".

Voor wie graag geniet van outdoor sporten, biedt de nabije omgeving van La Alqueria, Atalaya en Benahavis uitdagende heuvels voor hardlopen, fietsen, mountainbiken en wandelen. 

Golfbanen

Costa del Sol wordt ook wel de Costa del Golf genoemd. En niet zonder reden, de Costa del Sol biedt u meer dan 60 golfbanen. Ongeacht het niveau en de stijl van golf dat je wil spelen zal u zeker uw gading vinden onder de vele mooie golfbanen in de buurt van Lomas del Marques in het midden van de Golf Valley. 


Er is ook een mogelijkheid om naar de practice te gaan ( driving range - approach met bunker - putting green) in de onmiddellijke omgeving op Atalaya Golf & Country Club, Carretera de Benahavis, op 0,7 km  - tel 0034 952 882 812.


Het weer

Marbella ligt net achter de Sierra Blanca bergen, een heeft een zeer aangenaam micro-klimaat met een gemiddelde van 320 zonnige dagen per jaar. Het klimaat in Marbella is zeer mild, met gemiddelde temperaturen van rond de 19 ° C het hele jaar door.

Tijdens de warmste maanden, juli en augustus, stijgt de temperatuur boven de 30 graden, terwijl in de winter de temperatuur kan dalen tot ongeveer 12 graden. 

Natuurlijk regent het hier ook, maar met 45 dagen regen per jaar en de meeste daarvan, in de maanden november tot en met februari, kan mooi weer bijna gegarandeerd worden, van het voorjaar tot de winter. Men mag gerust zeggen dat Marbella het beste weer van Europa heeft. 


Marbella

Marbella mag terecht een van de Costa del Sol's beste bestemmingen genoemd worden. Het heerlijke klimaat, meerdere stranden, natuur en tal van sportieve mogelijkheden zijn slechts enkele van de talloze attracties die dit gebied biedt. 

De historische wijk van Marbella toont zijn typische Andalusische charme met zijn witgekalkte gevels versierd met geraniums of sinaasappelbomen die je op elke hoek aantreft.  Het hart van de stad is Plaza de los Naranjos, uit de Renaissance, geflankeerd door adellijke gebouwen zoals het stadhuis (16e eeuw) en het oude politiegebouw (17e eeuw).

Ook het Spaanse hedendaagse Gravure Museum is de moeite waard met zijn collectie van gravures uit de 19e en 20e eeuw, met werken van grootmeesters zoals  Picasso, Miró en Dalí.